Procesul de certificare și gradare

 

Procesul de certificare și gradare a monedelor oferit de Vial – Expertiză Valori implică mai mulți pași, inclusiv primirea, gradarea, încapsularea și expedierea.

 

Înainte de clasificare (gradare), monedele care vor include denumiri de varietăți sunt examinate de un numismat specializat în atribuirea varietăților.

Monedele sunt comparate individual cu referințele publicate pentru a determina dacă se califică ca o anumită varietate. Dacă da, descrierile și numerele corespunzătoare sunt apoi adăugate la înregistrarea acestuia. Această activitate este efectuată fără etichetare, nimic care ar putea identifica persoana care trimite, ceea ce face ca sistemul de clasificare a monedelor NGC să fie unic și imparțial.

1

2

Cum se face Gradarea monedelor

MS

PF

SP

Mint State. Monede bătute în același format ca emisiunile de circulație. Se aplică claselor de la 60 la 70.

Proof. Monede bătute într-un format special pentru colecționari.

Specimen. Un hibrid între Mint State și Proof.

Notarea este un efort de echipă, cu cel puțin doi numismatici profesioniști care examinează fiecare monedă. Pentru a menține imparțialitatea, clasificatorii de monede nu pot fi implicați în cumpărarea și vânzarea comercială de monede. Fiecare monedă este examinată de câte un gradator de monede la un moment dat, care introduce gradul de monedă în sistem

Scala de clasificare a monedelor universal acceptată în comunitatea numismatică:

ro Română
X