Analiza spectrometrică

Laboratorul de analiză spectrometrică determină compoziției chimice precise și a gradului de aliaj a metalului printr-o metoda neinvazivă.

Analizorul de aliaje XRF este rapid, precis, nedistructiv si oferă o identificare pozitivă a materialelor foarte precisă și ușor de înțeles în câteva secunde, inclusiv identificarea calității aliajului și chimia completă a aliajului.

Spectrometria XRF are avantaje cum ar fi pregatirea prealabila simpla a probei, analiza multielement rapida si nedistructiva si abilitatea de a oferi o imagine de ansamblu a probelor necunoscute, intr-o gama variata de matrici. Astfel, spectroscopia de fluorescenta de raze X reprezinta o analiza complementara perfecta altor tipuri de echipamente analitice din laboratoare.

Datorita acestor multe avantaje, tehnica are foarte multe aplicatii in domeniul numismatic si este o solutie frecvent folosita de către colectionari si instituțiile internationale de gradare.

Prin fluorescenta de raze X (XRF) se pot determina toate elementele mai grele decat beriliu (Z=4), dar datorita restrictiilor de ordin tehnic, cuantificarea elementelor mai usoare decat sodiul (Z = 11) este foarte dificila, daca nu imposibila.

Nu ezitați să ne contactați!

ro Română
X